Big River Nine

säännöt

Jaon eteneminen
Pelaajille jaetaan yhteensä seitsemän korttia. Ensimmäinen kortti jaetaan auki, kaksi seuraavaa piiloon, kolme seuraavaa auki ja viimeinen piiloon. Ennen jokaisen kortin jakoa on panostuskierros, sekä yksi panostuskierros viimeisen kortin jaon jälkeen.
Viimeisen kortin jaon jälkeen pelaajat julistavat vuoron perään tavoittelevatko he hita, lowta vai molempia. Julistus alkaa aktiivisesta pelaajasta, eli korkeimmasta näkyvästä high-pelistä tai viimeisestä lyöjästä mikäli viimeisellä panostuskierroksella on panostettu.

Korotukset
Kaikki pelaajat maksavat sovitun kokoisen anten, minkä jälkeen ensimmäinen panostuskierros alkaa jakajan vasemmalta puolelta. Kun kortteja on jaettu, alkavat panostuskierrokset korkeimmasta näkyvästä high-pelistä. Yhden kortin näkyessä kortin maa ratkaisee puheet, myöhemmin samanarvoisten pelien tapauksessa puheet alkavat vanhemmasta (lähempänä jakajaa vasemmalla) pelistä. Peli on muilla kierroksilla half pot limittiä, ja viimeisellä kierroksella pot limittiä.

Herkimmät pelaajat voivat jättää pois ensimmäistä korttia edeltävän panostuskierroksen, mutta tätä ei suositella

Potin laskeminen half pot limitissä:
Ilman aikasempia lyöntejä maksimilyönti on potin koko jaettuna kahdella. Jos alla on lyöntejä, voidaan maksimikorotus laskea kaavalla 1.5 * suurin edellinen lyönti + 0.5 * muut lyönnit ja potti.

Esimerkki: Potissa on 8 euroa, ja pelaaja on lyönyt 4 euroa. Yksi pelaaja on maksanut. Seuraava pelaaja voi korottaa maksimissaan 1.5 * 4 + 0.5 * ( 8 + 4 ) eli 12 euroon.

High-low
Big River Nine on high-low peli julistuksella ja ilman low-pelin rajoitusta. Low-peli arvostellaan 7-2 lowballina, eli suorat ja värit pilaavat lown, ja ässä on lown tapauksessa iso (huono) kortti. Paras mahdollinen low on 7-5-4-3-2 eri maata, low'n voi kuitenkin voittaa kuinka hyvä peli tahansa. Low- ja high-peleissä saavat pelata kädestä eri kortit.
Julistus tarkoittaa, että pelaajien on ennen showdownia ilmoitettava haluavatko he kilpailla low-, high- vai molemmista puoliskoista. Mikäli pelaaja valitsee molemmat, hän ei voi saada mitään osaa potista, mikäli häviää jommankumman puoliskon. Tasapeliä jommallakummalla suunnalla ei tässä yhteydessä lasketa häviöksi. Mikäli kukaan ei kilpaile jommastakummasta puoliskosta, jaetaan koko potti toisen puolen voittajalle.
Esimerkki:
Pelaaja A julistaa high, pelaaja B molemmat ja pelaaja C lown. Showdownissa ilmenee, että pelaaja B:llä on paras low, mutta hänen high-pelinsä häviää pelaaja A:lle. Koska pelaaja A kilpailee highsta, ja pelaaja B häviää tälle, ei pelaaja B voi saada mitään osaa potista ja pelaajat A ja C jakavat potin.