Hämähäkin valinnasta

Miksi edes haluaisin hämähäkin?

Jopa yleisesti puhtaiksi uskotut kerrostaloasunnot suorastaan kihisevät elukoita. Sokeritoukat, jauhomadot, banaanikärpäset ja monet muut vähemmän vantterat vipeltelijät kansoittavat asuntojamme sankoin joukoin. Hyönteismyrkytyksiin ja valoansoihin voidaan tuhlata huomattavia summia ilman mainittavia tuloksia. Ongelmaan olisi jo alunpitäen kuulunut soveltaa luonnon omaa lääkettä: Hämähäkkiä! Jo yksi ristilukki voi viikossa syödä satakunta sekalaista pikkuvipeltäjää, tai yhden ison.


Sokeritoukat, jauhomadot, banaanikärpäset ja monet muut vähemmän vantterat vipeltelijät kansoittavat asuntojamme.

Mitä kannattaa hämähäkin valinnassa ottaa huomioon

Pahin virhe mihin aloitteleva hämähäkistelijä voi syyllistyä, on liian lihavan hämähäkin valitseminen. Karpalon kokoinen lukkiyksilö saattaa houkutella noviisia, muttei tosipaikan tullen kykene laihempien lajitoveriensa vertaisiin tuloksiin. Pieniä ja ketteriä hyönteisiä se ei saisi kiinni vaikka yrittäisikin, mutta kyllin hyvinsyönyt yksilö harvoin jaksaa edes kunnolla yrittää. Aivan laiha hämis ei lupaa juuri ruusuisempaa tulevaisuutta - se ei heikkouttaan pärjää muille ötiäisille ja luultavasti kuolee nälkään parin viikon sisällä. Myös normaalivartaloiset mutta pienikokoiset yksilöt kannattaa unohtaa, sillä sellainen ei yhden elikon pyydystettyään kaipaa lisäravintoa moneen päivään. Paras valinta on siis normaalivartaloinen, mutta suurikokoinen hämähäkki. Älä kuitenkaan valitse niin isoa yksilöä, että se muodostaisi fyysisen uhan sinulle tai sukulaisillesi.

Hyvä sabo

Mitä sitten tehdä ongelmajätteelle? Viikon hyönteispuhdistuksen lopputulos on ylilihava hämis, joka tuskin jaksaa liikahtaa. Tässä vaiheessa sinun tulee ottaa yhteys hyönteisongelmista kärsiviin tuttaviisi, jotka toivon mukaan eivät ole tätä artikkelia lukeneet. Heille hämähäkin pulska muoto on vain todiste sen uskomattomista metsästyskyvyistä, ja voit myydä hämmykän pahaa-aavistamattomille tutuillesi jopa sadalla eurolla! Todellinen hekuman huippu saavutetaan, kun ilmoitat hämähäkin uusavuttomuuden johtuvan huonosta hoidosta ja tarjoudut hoitamaan hämiäistä normaalilla konsulttipalkkiolla 80 € / tunti.


Karpalon kokoinen lukkiyksilö saattaa houkutella noviisia, muttei tosipaikan tullen kykene laihempien lajitoveriensa vertaisiin tuloksiin.


Näin viheliäinen yksilö tekee kaikille palveluksen kuolemalla nälkään metsässä, minne sinun tulee se jättääkin.

Ympäristöystävällinen vaihtoehto - uudelleen käytettävä ekohämähäkki

Hämähäkin syömät pikkunilviäiset päätyvät luonnollisesti sen lihavaan perään. Hieman askarteluhenkeä omaava lukija näpertelee nopeasti kokoon tyhjennettävän hämähäkin, jota ei ikinä tarvitse lähettää eläkkeelle kroonisen ähkyn vuoksi. Tähän tarvitset vain:

1. Elastisen hämähäkin
2. Tehokasta liimaa
3. Askarteluveitsen
4. Minigrippusseja, joissa on ilmatiivis, kiinnipuristettava suu

1. Viillä askarteluveitsellä pystysuuntainen viilto hämähäkin peräosaan, viilto saa pituudeltaan kattaa noin puolet hämähäkin korkeudesta.

2. Leikkaa minigrippussin kyljestä viillon pituinen pala kiinnipuristettavaa reunaa. Ota leikatessasi hieman muovipussiosaa mukaan, se helpottaa liimaamista.

3. Liimaa puristettava reuna paikalleen viillon päälle.

Nyt sinulla on tyhjennettävä hämähäkki! Aina kun lukkisi alkaa silminnähden laiskistua, avaat vain tiivistereunan, tyhjennät puristamalla hämähäkin peräosan roskikseen kuin pienen pölypussin, puristat tiivistereunan kiinni ja vapautat lemmikkisi takaisin metsästämään.